Fizioterapija v vodi za dojenčke

Fizioterapija v vodi za dojenčke

 

 

Fizioterapija v vodi za dojenčke z odstopanjem v razvoju

Komu je posebno sestavljen program namenjen?

Staršem, ki se zavedajo, da je potrebna takojšnja obravnava dojenčka  in ne želijo čakati na prvo obravnavo pri nevrofizioterapevtu ali si želijo še dodatne fizioterapevtske obravnave. Za nedonošene in donošene dojenčke, ki so imeli določene težave že v nosečnosti, ob ali po porodu, je tovrstna terapija zelo potrebna, saj sami ne morejo pridobiti določenih izkušenj, kar se kasneje v razvoju kaže kot primanjkljaj. Starši pa jim običajno brez dodatnega znanja ne znajo pomagati. Največjo škodo naredimo otroku, če izgubljamo čas in mu s tem ne zagotovimo čimprejšnje oz. zgodnje obravnave.

 

Otroku s posebnimi potrebami s tem programom zagotovite sproščanje.Sprošča pa tudi vas  v težkih trenutkih, ko se morate boriti z  novim pogledom na življenje po diagnozi vašega otroka. S programom boste dojenčku zagotovili posebne vaje, ki so prilagojene in dovoljene za njegove potrebe  mentalnega  in fizičnega  razvoja, vse to bo  stanje dosti omililo.

                       

 

Otrokom, ki so napoteni v razvojno ambulanto, fizioterapijo ali šele čakajo na obravnavo. Z vajami, ki se določijo odvisno od odstopanj in diagnoze, zagotovite boljše rezultate, sproščanje in vidne napredke. Vaje so vedno v sklopu zdravljenja, ki ga izvajajo specialisti, kjer ste vodeni (razvojna ambulanta, fizioterapija, nevrofizioterapija itd.). Nikoli ne nasprotujemo drugim specialistom pri katerem ste že obravnavani.

  • ekstenzijski vzorec
  • hipertonija
  • hipotonija
  • obravnava otroka, pri katerem se pojavijo motnje v zaznavanju, gibanju, mišičnem tonusu…, ki so posledica nevrološke okvare centralnega živčnega sistema,
  • druga odstopanja v razvoju,
  • razni sindromi
  • vaje morajo odgovarjati trenutnemu stanju v razvoju.

Delujemo po celotni Sloveniji v bazenih, naših centrih ali na domu. Pokličite nas ali napišite!

Prijavite na info@banjanje.si ali na 068 605 736

Cena za prilagojen program (7 lekcij) je 180€.

PRIMER KAKO BANJANJE POMAGA PRI ODSTOPANJIH V RAZVOJU.

 

 

Prirojena deformacija prsnega koša, Klinično močno zarotirana in izbočena polovica prsnega koša.

Stanje pred banjanjem

Stanje po dveh terapijah banjanja kdaj smo nastavili vaje, ki jih je mamica izvajala sama.

 

 

 

 

Zaradi prevelike obremenjenosti razvojnih ambulant je šele zdaj prišel dečko na vrsto. Zdaj bo za fizioterapevte lažji situacija. Pri nas še vedno ima tri obiske banjanja in se mamica odločila tudi nadaljevati v bazenu kjer imajo vmes nastavljene malce drugačne vaje kot ostali plavalčki. Želimo ti veliko sreče in zdravja.  Razpoloženje otročka je še vedno najbolj pomembno.

  

V času cepiva ne priporočamo izvajati vaje teden dni. Otrok mora v tem času počivati.