Program “MOJ VODNI SVET”

 

Predstavitev strokovnega programa banjanje plavanje dojenčkov in malčkov v termah Snovik.

Smo Plavalni klub Desetka in se ukvarjamo s fizioterapevtskimi vajami za dojenčke, malčke in drugih naših koristnih programov (npr.: sorojence, odrasle in starostnike). Delujemo na bazenih, centrih in domovih po vsej Sloveniji. S fizioterapevtskimi vajami in skozi igro spodbujamo otrokov psihomotorični razvoj.

Bazeni na katerih smo prisotni so bazen na OŠ Šmartno pri Litiji, bazen na Jesenicah na OŠ Toneta Čufarja, Terme Snovik, bazen Stara Loka v Škofji Loki, bazen Pristan v Mariboru in medicinski center Fontana v Mariboru, Moravske toplice terme 3000, bazen v Rimskih Termah, bazen v Ravnah na Koroškem, bazen na Igu v Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, bazen Terme Paradiso Dobova in bazen Terme Čatež.

Na bazenih poteka plavanje za dojenčke od 6. meseca do 1. leta starosti, program plavanja za malčke od 1. Do 2. leta starosti, plavanje za malčke od 2. do 4. leta starosti ter program za sorojence. Pri vajah, ki jih izvajamo v bazenu pri programu plavanja za dojenčke in malčke, je poudarek na povezovanju leve in desne hemisfere, grobi in fini motoriki, orientaciji pod in nad vodo in socializaciji otrok, program pa pozitivno vpliva na telesni, spoznavni, čustveno-osebnostni in socialni razvoj. Pri programu za sorojence pa se dotikamo problematike ljubosumja in občutka zapostavljenosti ob prihodu novega družinskega člana. V vodi tako družini pomagamo ponovno vzpostaviti harmoničen odnos. 

Delujemo tudi na domovih, kjer izvajamo program banjanje, primeren za dojenčke od 1. do 6. meseca starosti, kjer s pomočjo celostne obravnave otroka, prilagodimo vaje optimalno glede na njegov razvoj. Program poteka v čisti vodi, in ne bazenski! Srečujemo se tudi s primeri, kjer imajo otroci okvaro ali posebnost v razvoju, ki jo nato z vajami, prilagojenimi prav njim, omilimo ali celo uspešno odpravimo. Pri tem imamo bogate , dolgoletne izkušnje in odlične rezultate. Posvetimo se tudi staršem, ki tako dobijo, ne le fizioterapevtsko podkovan program, temveč tudi svetovanje o pravilnem ravnanju dojenčka in podporo, ki jim pomaga pri premagovanju ovir, s katerimi se lahko sreča prav vsak starš.

V sodelovanju s Termami Snovik in Paradiso smo za vas starše pripravili 3-urni program,  v katerem vas bomo seznanili z našim programom in našimi cilji za boljšo prihodnost naših otrok.

Glavne točke programa:

  1. Osebno srečanje z našimi inštruktoricami in njihovim znanjem na več področjih otroškega razvoja.
  2. Pokaz pravilnega ravnanja in rokovanja na površju, opredelitev slabega ravnanja in posledic.
  3. Prehod v vodo- kratka predstavitev prijemov in možnih dejavnosti, kaj vse lahko počnemo v vodi in kako s tem pripomoremo k otrokovem razvoju.
  4. Pogovor o raznih odstopanjih v razvoju dojenčka in kako jih lahko odpravimo s pomočjo vode.
  5. Predstavitev švedske masaže za dojenčke in njeno prakticiranje.
  6. Sprostitveni del – 3 vodne igrice. Kratka obrazložitev abecede potapljanja in učinkov le tega.
  7. Zaključek – relaksacija v vodi in podelitev presenečenja za vsakega otročka v podobi bona za vodne urice z nami ali švedsko masažo.

 

 

 

Cena za družino je 35€.
Prijavite se lahko preko našega el.naslova info@banjanje.si ali na telefonski številki 068 605 736 ali  040 282 825.

Direktor in vodja programa: Denisa Lavrenčič
Vodja inštruktorjev: Danaja Marinšek in Metka Gorše