Banjanje na vašem domu za dojenčke (od 1. – 6. meseca starosti)

                                           

Banjanje na domu.

 

Si se izgubila v vseh teh napotkih, kako naj bi vzgajala, ravnala ali pa se obnašala do svojega dojenčka? Si se izgubila v nasvetih, ki letijo kar iz vseh strani in ti sploh ne veš, kaj vsi želijo od tebe? Se počutiš naenkrat sama za vse in izgubljena?  Ne veš, kaj je prav in kaj ne? Brskamo po internetu, knjigah, povsod okoli sebe iščemo informacije, pri tem pa imamo odgovore v sebi.

Vsakodnevno se izgubljamo v občutkih strahu, negotovosti in iluzijah – naših lastnih ali iluzijah naše okolice. NE RABI TE BITI SRAM! To doživlja veliko mamic. Tudi mi smo nekoč bili v isti situaciji.

Banjanje je zgodba, ki vam bo pričarala pravljico takoj po porodu, ki bo pregnala vsako nočno moro, vsak strah, ki vam bo hotel preprečiti lepe trenutke. Vaše srce bo zaigralo na prelepe tone, in v objemu vode bo pogrelo vas in vašega dojenčka. Prepustite se občutkom, dovolite si uživat, sprejmite materinstvo kot darilo in globoko ljubezen.

Podarite otroku vse, kar bo potreboval celo življenje. Iz tega bo črpal, nato se bo spominjal, iz tega se bo učil in to bo predajal naprej. Seveda je poleg tega odličen tudi razvoj, zaradi vaj, ki jih izvajate. Banjanje je tako kombinacija nege, ljubezni in učenja v prvih mesecih življenja. Prvi meseci otrokovega življenja so najbolj pomembni! Vzemimo odgovornost v svoje roke … s srcem.

 

Program ima 7 lekcij. K vam prihajamo 1x na teden ali 1x na 14 dni – odvisno od starosti ali potrebe. Program tako lahko traja tudi več mesecev. Tekom obiska vam nastavimo vaje ( METODIKA VAJ MORA ODGOVARJATI TRENUTNEMU STANJU RAZVOJA) katere izvajate sami do našega naslednjega obiska.

Kaj pridobite z banjanjem svojega otroka?                                     

 • obisk inštruktorja 7x,
  – zelo koristne informacije o razvoju otrok,
  – izognitev razvojne ambulante,
  – izognitev možnim in zelo pogostim težavam v vrtcu in šoli,
  – izognitev raznim odstopanjem v razvoju,
  – naučimo vas sprostitveno švedsko masažo za dojenčke,
 • visoko učinkovite vaje za pravilni psihomotorični razvoj in krepitev mišic v vodi,
 • odpravljanje napak v gibalnem in mentalnem razvoju,
 • razvojno gibalne vaje, ki jih osvojite in izvajate sami in mnogo drugega
  (glej o banjanju – učinki).
 • brezskrbno in zdravo življenje za vašega otroka

Komu je  program banjanje  sploh namenjen?

V osnovi je za vse otroke:

Zdravim otrokom s programom zagotovite pravilni razvoj na vseh področjih. Ob sebi imate strokovno izobraženega inštruktorja, ki vodi in usmerja razvoj odvisno od trenutnega stanja, osebo, na katero se lahko obrnete z vsem vprašanji in skrbmi,  svetovalca, ki skupaj z vami poišče rešitev. Ob sebi imate človeka, ki mu lahko zaupate vse, kar vas skrbi.

 

 

 

Vaje so fizioterapevtske za pravilni razvoj na več področjih.

ABC potapljanja – za krepitev in večjo kapaciteto pljuč, orientacijo nad in pod vodo, razmišljanje in komunikacijo.

Metodika vaj mora odgovarjati trenutnemu stanju razvoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otroku s posebnimi potrebami s tem programom zagotovite sproščanje.  Sprošča pa tudi vas  v težkih trenutkih, ko se morate boriti z  novim pogledom na življenje po diagnozi vašega otroka. S programom boste dojenčku zagotovili posebne vaje, ki so prilagojene in dovoljene za njegove potrebe  mentalnega  in fizičnega  razvoja, vse to bo  stanje dosti omililo ali rešilo.

                       

Otrokom, ki so napoteni v razvojno ambulanto, fizioterapijo ali šele čakajo na obravnavo. Z vajami, ki se določijo odvisno od odstopanj in diagnoze, zagotovite boljše rezultate, sproščanje in vidne, takojšne napredke. Vaje so vedno v sklopu zdravljenja, ki ga izvajajo specialisti, kjer ste vodeni (razvojna ambulanta, fizioterapija, nevrofizioterapija itd.). Nikoli ne nasprotujemo drugim specialistom pri katerem ste že obravnavani.

 • ekstenzijski vzorec
 • hipertonija
 • hipotonija
 • obravnava otroka, pri katerem se pojavijo motnje v zaznavanju, gibanju, mišičnem tonusu…, ki so posledica nevrološke okvare centralnega živčnega sistema,
 • druga odstopanja v razvoju,
 • vaje morajo odgovarjati trenutnemu stanju v razvoju.

PRIMER KAKO BANJANJE POMAGA PRI ODSTOPANJIH V RAZVOJU.         

 

Cena za program je 175€ + potne stroške.  Za izračun potnih strošek nas prosim kontaktirajte.

Prilagojen program je 200€ + potne stroške. Za izračun potnih strošek nas prosim kontaktirajte. 

NUDIMO VAM PLAČILO NA OBROKE!

V času cepiva ne priporočamo izvajati vaje teden dni. Otrok mora v tem času počivati.