Banjanje otrok za mamice z okvaro sluha

Banjanje novorojenčkov, dojenčkov in malčkov za mamice z okvaro sluha.

V življenju oseb z okvaro sluha se vse odvija čisto drugače kot v življenju oseb, ki nimajo takšne ovire. Lahko smo zaradi tega odrinjeni v družbi, lahko se zaradi tega ne moremo udeležiti dejavnosti, ki zahtevajo posebno obojestransko komunikacijo. Seveda je to velika škoda. Takšni komunikaciji se reče znakovni jezik. Komunikacija poteka na tihi način in za popolno komunikacijo in za odlične rezultate je potrebno, da jo obe osebi popolnoma obvladata.
Pred nekaj meseci smo imeli možnost spoznati čudovito osebo ravno z okvaro sluha. Kontaktirala nas je Iva in njena želja je bila sodelovati z nami. Ker je naše delo povezano s petjem in močnim glasom, ki mora biti slišan v prostorih bazena, smo bili v prvem trenutku zelo šokirani. Veliko ljudi je reklo, da kako bo lahko opravljala takšno delo … “saj to je ne mogoče”, a jih nismo poslušali.
Naj vam zaupamo, da je Iva oseba z okvaro sluha. Enostavno uporablja za komuniciranje znakovni jezik. Ampak nekaj močnejšega je igralo najpomembnejšo vlogo pri tem, zakaj smo Ivo vzeli medse. Izžarevala je posebno energijo in zelo močno voljo. Videli smo ogromen potencial, ki ga je treba samo spodbuditi na dober način in dati vsemu skupaj priložnost.
                                    
Tako je zrasel novi projekt “banjanje novorojenčkov, dojenčkov in malčkov za starše z okvaro sluha”.
Ravno tako učenje plavanja otrok z okvaro sluha. 
                                                     

Inštruktorica Iva

Predstavljamo vam Ivo, inštruktorico banjanja, ki je medicinska sestra in fizioterapevtka.
Z vami bo v trenutkih, ko se boste počutili sami, ko boste rabili strokovno pomoč. Z vami bo oseba, ki ji lahko zaupate, oseba, ki vam lahko pokaže, kako v trenutkih po porodu resnično uživati, pa čeprav v tišini.
“…že od nekdaj sem bila pri nekaterih stvareh marsikaj prikrajšana, ne zaželena, neumna, da ne bom veliko dosegla, da iz mene ne bo nič, nekateri ljudje niso marali … vse to sem doživela v osnovni in srednji šoli. Do 16. leta sem nosila slušni aparat s katerim sem zelo slabo slišala, težko sem se pogovarjala, slabo sem znala znakovni jezik, nisem dobro slišala glasbe, nisem se mogla pogovarjati po telefonu. Bila sem na nek način odklopljena od slišečega in gluhega sveta in sem se ukvarjala s športom in učenjem za šolo.

Potem sem dobila pri 16 letih polžev vsadek. Uporabljati sem ga začela šele kasneje, ko sem dobila novega. Od takrat se mi je življenje spremenilo na boljše, bila sem bolj samozavestna, družabna, več sem slišala, kot prej. Začela sem hoditi na tečaj znakovnega jezika in se družiti z gluhimi prijateljicami, ki so me tudi naučile znakovni jezik. Tako, da sedaj lahko komuniciram z znakovnim jezikom z gluhimi in govorim z slišečimi.

Pri nas je gluhota na žalost nevidna, preveč diskriminirana, marsikaj nas ovira. Ampak ni važen naš sluh, ampak to kar nosimo v srcu, kakšni smo, kaj počnemo, kaj nas veseli, da sledimo našim sanjam in jih tudi dosežemo. Mi zmoremo vse, saj imamo močno voljo! Sami veste, kaj so dosegli marsikateri gluhi. Sami ali z vsemi vami, se skupaj borimo za naše pravice. Skupaj zmoremo vse, smo močnejši, boljši in lažje sledimo našim sanjam, ker si med seboj pomagamo. Lahko tudi dosežemo več, kot si mislimo ali želimo. Torej kdo smo mi? Samo ljudje, ki nam sluh ni podarjen, imamo pa največji zaklad to so naše oči in mi sami”.

                                           

 

 

Prirojena deformacija prsnega koša. Klinično močno zarotirana in izbočena polovica prsnega koša.

STORITVE, KI JIH IZVAJA IVA V SLOVENSKEM ZNAKOVNEM JEZIKU:

Banjanje novorojenčkov in dojenčkov (od 3 tedna – 6. meseca starosti) – brez posebnosti v razvoju.

 Program ima 7 lekcij za ceno 160€

Banjanje novorojenčkov in dojenčkov (od 3 tedna – 6. meseca starosti) – z odstopanjem v razvoju.

Program ima 7 lekcij za ceno 200€

Več o programu na povezavi:

 

Učenje plavanja otrok z okvaro sluha od 5. – 7. leta starosti

Učenje plavanja otrok z okvaro sluha od 8. – 15. leta starosti

Učenje plavanja oseb z okvaro sluha od 15. – 25. leta starosti

Učenje plavanja oseb z okvaro sluha od 25. – 45. leta starosti

Učenje plavanja oseb z okvaro sluha od 45. leta starosti  in.